Caleidoscop


 Viata este despre alegeri si perceptii. Un caleidoscop ale carui bucatele de sticla colorata se aseaza in imagini neverosimile. Percepem un alt sens pentru fiecare imagine. O alta curgere a timpului pentru fiecare secventa. O noua rasucire creeaza alte asteptari, deschide alte orizonturi si intersecteaza alte drumuri. Imaginile poarta incastrate in codul lor alegeri. O imagine, mai multe variante sau, poate, numai una. Caleidoscopul se roteste intr-un ritm dictat de Univers, optiunile insa, sunt tributare perceptiilor.

Nu exista alegeri corecte sau gresite. Exista doar momente in timp si predilectii. Ceea ce pare gresit in primul moment, se poate dovedi a fi fost cea mai buna optiune. Ceea ce pare a fi o mana prieteneasca intinsa peste falia fricii se poate dovedi numai o Fata Morgana a proiectiilor personale iar drumul care parea inchis poate dezvalui o fisura in zidul prejudecatilor. Ceea ce decizi intr-un anumit moment tine de unghiul din care privesti ansamblul. 

Universul invarte neobosit un caleidoscop imens ale carui imagini nu inceteaza sa te surprinda. E un combo de notiuni, concepte, principii, vorbe, emotii, ganduri si franturi de fraza, inspiratie, presupuneri si certitudini. Intr-un blend cu aroma de cafea, zile cu soare, zgomot de furtuna si senzatii rapide. Fiecare rotire te provoaca si te atrage. Incitat si temator astepti sa vezi ce urmeaza. Ai vrea sa furi o raza de soare si sa luminezi prin gaura cheii in camera inchisa a viitorului. Fiecare rasucire aduce cu ea oportunitati, reusite si dezamagiri, ganduri bune si otrava angoaselor, vorbe bune si vorbe proaste si o infinita mare de alternative.

Increderea si teama tin doar de perceptie. Poti sa fii convins ca nu ai nici o sansa sau sa joci totul pe o singura carte. Poti sa te inchizi in spatele zidurilor ridicate impotriva emotiilor sau poti sa lasi teama sa treaca prin tine si sa risti. Nu stii cum va fi si nu exista certitudini. Sau, poate, una singura: Universul rasuceste continuu caleidoscopul iar imaginile si perspectivele se schimba cu fiecare miscare. Oamenii apar si iti intersecteaza calea atunci cand imaginile predispun intalnirile. Nu sunt buni sau rai. Sunt asemeni tie, cu sperante, vise, ganduri, frici, teluri si alegeri. Te potrivesti si ii potrivesti in universul tau saute desparti de ei la o rascruce. 

Uneori ai vrea sa opresti totul la o imagine. Sa pastrezi totul asa cum s-au asezat bucatile de sticla colorata. Poate ca, reusesti sa tii totul in loc pentru o secunda mai lunga. Dar caleidoscopul isi continua pivotarea si atunci e cazul sa te adaptezi. Sau sa iei bucatelele de sticla si sa-ti creezi realitatea. Sa te uiti atent si sa te insotesti cu cei care pot fi realitatea ta. Cu cei care nu renunta la tine atunci cand imaginea se schimba. Cu cei care iti deschid inima si te lasa sa le prinzi inima in palme si sa simti pulsul cald al prieteniei.

Cand Universul roteste caleidoscopul e cazul sa-ti asumi perceptia si alegerea. Si asta iti va crea realitatea. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand totul in jur …

Angajez unicorn

Cafea si piese de puzzle