Ce te face sa te simti iubit

Imi plac provocarile. Si, de curand cineva m-a provocat sa fac o lista cu cele cinci lucruri care te fac sa te simti iubit. Genul de provocare care te starneste pentru ca in primul moment te gandesti ca cinci e mult, ca nu ai cum sa gasesti atat de multe. Te gandesti sa abandonezi dar ceva nu te lasa sa o faci. E mult prea incitanta ideea. 

Asa ca, te asezi comod cu o cafea si un biscuit, dai prejudecatile la o parte si scoti din sipetul cu comori momentele in care ai simtit iubire. Iti amintesti toate actele de iubire, ale tale si ale celorlalti si iti dai voie sa pasesti intr-o zona de comfort psihic pe care ai evitat-o in alergatura dupa cotidian. 

Iubirea are valente multiple si, pentru fiecare dintre noi, fiecare gest are alte semnificatii. Uneori cele mai simple gesturi si cele mai directe sunt deformate de lentilele unui mod de gandire prestabilit. Si atunci nu mai stim sa gasim ceea ce ne face sa ne simtim iubiti. Ne pierdem in labirintul vorbelor inutile si a privirilor laterale. Evitam senzatia de bine de teama unor consecinte inventate, stipulate in coduri de comportament rigid. Ne pierdem abilitatea de a primi lucrurile asa cum vin, teoretizam, analizam si despicam in patru un fir tors deja de fusul predestinarii. Ne prindem in jocul cosmetizarii emotiilor, pretindem si adoptam zambete si masti care ne sunt straine, ne straduim intr-o osmoza care somatizeaza in dureri de cap in cel mai bun caz. 

Asa ca, atunci cand savurezi cafeaua si provocarea, dezvelesti amintirile, emotiile reale si senzatiile ignorate. Incepi sa faci o lista. Si, de unde credeai ca nu vei reusi sa gasesti mai mult de trei lucruri care te fac sa te simti iubit, ei bine, lista se dovedeste a fi mult mai lunga.

Diminetile vacantelor de vara si, mai ales, dimineata in care pleci la mare. Bagajul in care ai ascuns si biletelul primit de la colegul de banca in ultima zi de scoala. Mirosul marii si senzatia valurilor care iti mangaie talpile pe care ai uitat sa le bagi in slapi. Turcul cu suberekuri si braga care te intampina pe drumul spre plaja. Guvizii insirati pe sarma si vanduti la colt de strada. Ciocolata Kandia redescoperita si mirosul cafelei la nisip. Pescarusii pe tarmul golit la asfintit si apusul perfect surprins intr-o fotografie pe care nici nu mai stii cand ai facut-o. Rasetele, discoteca de pe plaja  si  noaptea de vara topita intr-un rasarit nebanuit. Genunchii juliti si plasturele pus cu maini calde ca o bataie de inima. Drumurile lungi, zarile deschise si zambetele celor intalniti in cale. Gesturile care iti mangaie gandurile si inima, fiorul incitant al lui "ce-ar fi daca", sarutul usor asupra somnului si darurile zilei. Actele marunte de iubire si machiajul matinal. Vorbele bune si parfumul exclusivist, aeroporturile si mirosul de Craciun simtit inca din septembrie. Lumina zilelor de toamna, mierla aciuata in copacul din fata ferestrei, Harry Potter si pijamaua favorita. Prietenii vechi si amintirea primei iubiri, lacrimile de bucurie si puii de lup misunand prin casa. Focul de tabara, povestile pana dimineata, cartile bune descoperite intr-un anticariat, ciocolata pusa in geanta impreuna cu un biletel pe care scrie doar "totul va fi bine". 

Cand incepi sa pui pe lista lucrurile care te fac sa te simti iubit iti dai seama ca, de fapt, nu faci altceva decat sa-ti numeri binecuvantarile si o parte din ceea ce te-a modelat. Realizezi ca fara toate faramele de bine nu ai fi putut sa inveti fericirea si ca viata nu este facuta sa o traiesti in intuneric si incrancenare. Viata este facuta ca sa iubesti, in toate formele iubirii si, mai ales sa inveti sa te iubesti pe tine. 

Pentru ca, dincolo de deadline-uri, ierarhii, proiecte, jocuri de culise, zambete de complezenta, social, highlight-uri si masti, tu esti singura persoana care iti poate da adevarata masura a iubirii. Universul tau incepe si se termina cu tine iar actele de iubire sunt atrase de lumina care vine din interior.

Asa ca poti continua lista cu lucrurile care te fac sa te simti iubit sau o poti rezuma la unul singur: atunci cand inveti sa te iubesti, Universul te va inconjura cu toate formele iubirii. 

@Gina  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand totul in jur …

Angajez unicorn

Cafea si piese de puzzle