Recapitulare

Cineva spunea "Persoana potrivită te va face să o iubești nu doar pe ea, ci te va face să te iubești și pe tine însuți."
Intrebarea este, de unde stii care este persoana potrivita? Cum o vei identifica? O cauti ? Te cauta? Sau se intampla, pur si simplu? 
Nu cred ca exista o reteta. Nu cred ca exista un standard al persoanei potrivite. Cred insa ca exista incercari. In unele cazuri multe si chair fara rezultat. In altele una singura. Nu poti sa te uiti in curtea celorlalti si sa copiezi ceea ce functioneaza acolo. Nu ai cum. 
La un moment dat, cineva m-a provocat sa-i spun cum poate avea o relatie buna. Cum ar putea gasi persoana potrivita. Si intrebarea a pornit de la uitatul in batatura altcuiva. Raspunsul s-a intins pe vreo trei pagini. Abia dupa ce l-am recitit am vazut ca, de fapt, am initiat o vanatoare de unicorni. 
Si apoi am dat peste fraza asta. Ceea ce m-a facut sa realizez ca, cel putin o data in viata cautam cu asiduitate unicorni. Inorogii ne strabat visele si ne fac sa-i urmam. Scotocim locuri, ganduri si senzatii in cautarea urmei fragile de parfum care ramane in urma lor. Ne dorim sa stam cu ei la masa si jinduim dupa lacrima lor vindecatoare picurata in fantana sufletului. Nu stim daca ii vom gasi vreodata, pentru ca cei care nu i-au aflat au postulat ca nu sunt decat o legenda, un basm pentru copii, iar cei care i-au intalnit pastreaza cu obstinatie secretul. Nu iti ramane decat sa incerci sau sa renunti. 
Persoana potrivita este un unicorn. Apare cand te astepti mai putin si te face sa vezi falsul si iluzia de diafan a celor care au pretins ca ei sunt aceia pe care ii cauti. uneori este intr-o strangere de mana la cafea iar alteori intr-un gest de un altruism iesit total din tiparele mercantilului care ne guverneaza. Stii ca este atunci cand aripile prafuite incep sa se deschida si sa iti aminteasca ca tu chiar stii sa zbori, cand alegi sa-ti incepi ziua cu tine si cand imaginatia desface strunele negustorilor de vise. 
Cand incepi sa aduni cioburi de fericire si descoperi in fiecare zi acte de iubire in jurul tau si in tine. Cand te uiti in oglinda fara repros si nu mai este nevoie sa pretinzi ca esti altceva doar pentru a fi acceptat. 
Cand te vezi asa cum esti si simti ca mastile nu mai sunt utile, cand dai si primesti spatiu personal, cand bocancul lui "gandim la fel" nu iti mai apasa gatul, atunci stii. Stii ca ai gasit licornul a carui energie o propulseaza pe a ta. 
Persoana potrivita nu se intampla atunci cand o cauti. Se intampla atunci cand te astepti cel mai putin chiar daca ai cerut Universului sa o aduca. O recunosti si iti da o vitalitate pe care o credeai pierduta. Iti da voie sa fii tu si sa iubesti ceea ce esti. Nu te pune in genunchi pentru ca nu este aici ca sa te vada tarandu-te. Te ridica si iti ridica barbia catre ceea ce nu ai avut curaj sa privesti. Iti schimba perspectiva si, odata cu ea si atitudinea. Ceea ce ajuta la curatirea spatiului imbacsit de falsuri in care te invarteai. Pentru ca, vazuti prin prisma acceptarii personale, oamenii isi dezvaluie laturile pe care le-au camuflat pana acum. Si, cand incepi sa te iubesti, cei care se lipeau de sursa de energie a neincrederii si nevoii tale  de validare , dispar din moment ce seva este directionata catre tine. Cand incepi sa te iubesti pe tine, cersetorii firimiturilor de magie imprastiate pe caldaramul ordinarului dispar lasand in urma aerul tare al orizonturilor deschise. Iiti dai seama ca ai cheltuit timp pretios in relatii paguboase, clisee sociale si stereotipuri. Si nu mai vrei.  
Pentru ca persoana potrivită te va face să o iubești nu doar pe ea, ci te va face să te iubești și pe tine însuți. Si asta nu iti mai lasa timp pentru inutil.

Mai citește asta o dată, ca să nu uiți

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand totul in jur …

Angajez unicorn

Cafea si piese de puzzle