Usi

 

Avem toate cheile. Intotdeauna se afla in buzunarul interior al jachetei. Problema este sa nimerim usile potrivite. Si sa nu ne grabim sa le deschidem pe toate in acelasi timp. Se face curent iar oportunitatile au tendinta de a testa usile deschise. Nu pentru ca ar vrea sa fuga. Doar se joaca de-a v-ati ascunselea cu spiritul si, uneori cu rabdarea noastra. 

Universul ne da cheile dar usile trebuie sa le deschidem noi. Iar ordinea in care o facem este importanta pentru ca, fiecare portita ne poarta pasii pe un drum sau altul in viata. Nu sunt toate la fel: unele sunt din lemn masiv, altele din sticla sablata, pal, barne sau din otel inoxidabil. Mari sau mici, texturi si culori diferite, largi si inguste cat sa te strecori cu greu prin deschizatura. Nici yalele nu seamana, iar, uneori, cheile nu par a se potrivi. Mai ales atunci cand crezi ca poti schimba ordinea si alegi doar usile fatoase.

Interesant este ca, oricat de pregatit crezi ca esti, si oricat de bine ti-ai pregati strategia, nu stii niciodata ce vei gasi in spatele descuietoarelor. Ba, de multe ori, surpriza este mult peste aspectul usii.

Pot fi oameni, intamplari, provocari, oportunitati, vise, ganduri si daruri speciale pe care viata le ascunde in spatele celor mai inaccesibile porti. Te simti precum Alice in Tara minunilor incercand sa intri in casa de papusi pe geamul careia intrevezi idelurile pe care le credeai inabordabile.

Sunt momente in care usile se deschid singure pentru ca tu ai o lectie de invatat si pentru ca este cazul sa schimbi perspectiva. De multe ori, este nevoie sa stai cu fundul in sus ca sa vezi lucrurile in pozitia corecta. Alte ori este nevoie sa indepartezi perdelele de fum ca sa cunosti cu adevarat pe cineva, este nevoie sa-ti ridici ochii din pamant ca sa vezi cu adevarat cerul din ochii celor care sunt acolo pentru tine chiar daca te-au cunoscut acum cinci minute.

Unele usi se inchid pentru ca ai terminat ce aveai de facut acolo sau pentru ca unii oameni trebuie sa iasa din viata ta. Nu neaparat pentru ca ti-au facut rau ci, pur si smplu, pentru ca povestea atat a fost, drumul impreuna a luat sfarsit si fiecare are o alta portita pe care trebuie sa o deschida.

In universul asta nu exista "pentru totdeauna" asa cum nu exista "niciodata". Nimic nu este inefabil. Nici macar moartea. Poate maine, drumurile se intersecteaza din nou, pe o alta vibratie sau, poate primesti un upgrade. S-a inchis o usa si o alta se deschide oferindu-ti ceea ce credeai ca se afla in alta parte. Fiecare cheie este speranta unei noi zile sau a unui nou inceput. Fiecare lacat deschis este un pas catre tine si visele tale. Fiecare zi este o victorie a vietii in fata inefabilului.

Un manunchi de chei si o mare de usi raspandite pe drumul vietii intr-o ordine aparent aleatorie. Ai in mana raspunsurile. Numai sa stii sa pui intrebarile corecte. Si sa-ti asumi fiecare intrebare. Pentru ca fiecare usa deschisa aduce responsabilitatea intrebarii si pastreaza raspunsul.

Tu ce usa deschizi? 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand totul in jur …

Angajez unicorn

Cafea si piese de puzzle