Magie si echilibru

Cineva spunea ca fiecare act de magie are plata lui. Universul pastreaza echilibrul. Nu poti doar sa primesti. Trebuie sa dai ceva la schimb. Mai devreme sau mai tarziu. 

Poti incerca sa te eschivezi. Sa te joci de-a amnezia selectiva. Dar, la un moment dat, universul va restabili echilibrul. Si nu stii niciodata daca va echilibra balanta unui singur act de magie sau pe toate simultan.

Sigur, poti oricand sa spui ca tu nu ai capacitati magice si tema asta nu are legatura cu tine. Esti sigur? Esti convins ca magia nu face parte din viata ta? Poate ar trebui sa te uiti mai bine in tine si in jurul tau. Simplul fapt ca existam este un act de magie. Fiecare dimineata si fiecare luna plina este un act de magie. Fiecare obstacol pe care il depasesti este un act de magie iei ceva insa dai ceva la schimb. Libertatea de expresie vine la pachet cu asumarea. In spatele fiecarui castig se afla o nota de plata. Chiar daca uneori, uitandu-te in jur crezi ca soarta are favoriti, ei bine la o privire mai atenta constati ca lucrurile nu sunt chiar asa.

Sigur, daca privesti dintr-o alta perspectiva, ai putea spune ca , de fapt, toti suntem favoriti ai sortii fie si pentru simplul fapt ca deschidem ochii in fiecare dimineata catre zarile unei alte zile. In fiecare zi primim neinceputa oportunitatea de a face o schimbare. Suntem atat de obisnuiti cu asta si atat de prinsi in propriile noastre trairi si masti puse una peste alta, incat nici macar nu sesizam magia sansei diurne.

In fiecare zi imprastiem stropi de magie pura pe asfaltul sterp al rutinei si asternem praf de stele pe potecile povestilor altora. Magia este in noi si in jurul nostru dar, cumva, ignoram pasul unicornului si asteptam cuminti firimiturile oportunitatilor celorlalti sperand cu gand avar ca putem doar sa primim.

Ne punem singuri legaturi pe ochi si vise incercand sa ne aliniem in cadenta unui "bine universal" instrumentat de socialul dirijat de papusari. Ne convingem ca nu exista magie, ca nu avem de-a face cu ea, ca este doar inventia unor sarlatani si ca, in fond, la ce ne trebuie noua chestia asta. Numai ca viata si vremurile te trag de maneca, iti desfac uneori testemelul si iti clatesc ochii cu apa dorintelor indeplinite.

Uneori, pe drumul gri pe care pasesti apasat pana iti tocesti pingelele, viata iti scoate in cale un unicorn deghizat care iti ofera o cafea si o chisea cu dulceata. Iti spune ca nu e cazul sa faci bataturi purtand bocancii armatei altcuiva si ca ai putea sa-ti desfaci aripile si sa-ti cauti potentialul. Prin aburul cafelei magia iti aminteste ca este aici,cu tine, uitata in buzunarul vestei si ca ai puterea de a-ti indeplini visele, singurul pret fiind asumarea. Dulceata de cirese amare din chisea are gustul realitatii in care pasesti cu ochii deschisi in adidasii preferati care tin la drum lung si hartoape.

Zambesti, si cu ultima lingurita de dulceata si ultima sorbitura de cafea, te descalti de bocancii plini de noroiul bataliilor altora si pornesti in directia livezilor din care poti sa-ti faci propria dulceata. 

Numai sa nu uiti sa pui deoparte un borcan pentru unicornii care ti-au amintit ca fiecare zi este magica.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand totul in jur …

Angajez unicorn

Cafea si piese de puzzle