Iubirea sau frica


 Exista conjuncturi in care Universul iti cere sa faci o alegere. Iar el nu are niciodata teme usoare. Asadar, exista momente in care trebuie sa alegi intre iubire si frica. O optiune dificila pentru ca fire nevazute te trag in ambele directii.

Poate daca ar fi trebuit sa alegi intre dragoste si ura ar fi fost mai usor intre doua directii opuse. Dar, intre iubire si frica... ei bine nu este atat de simplu, pentru ca fiecare exista in cealalata.

Iubim si ne este frica sa pierdem ceea ce iubim, pe de o parte si, in acelasi timp, ne este frica sa intram intr-o iubire noua. Alegerea este grea pentru ca ne obliga sa exploram toate fatetele si sa deschidem toate usile pe care am fi vrut sa le stim doar inchise.

Desi nu pare, frica este mult mai la indemana. E mult mai usor de inteles si, in plus, efectele sunt imediate. O recunosti in respiratia intretaiata a angajatului care se grabeste in celalt capat al orasului pentru un fleac uitand de restul indatoririlor. O mirosi in ochii plecati si evitarea raspunsurilor directe. O vezi in umerii cazuti si resemnarea in fata afirmatiilor celuilalt. Este prezenta in inventarea modurilor ridicole de salut si in presiunea zilnica prin toate canalele de mass media. Isi lasa urmele in resemnare, in privirile piezise si vorbele cu "subinteles", in exacerbarea moralei cu miros de tocanita si in acceptare. Si nu ma refer la acceptarea unor circumstante ci la consimtirea tacita a abuzului, indiferent daca este vorba de tine sau de un animal, la aprobarea stilului de viata fals fericit si a funditelor si stelutelor de pe paginile de social media, la oftatul plin de intelesuri ascunse si la "asa face toata lumea", "nu iesi din rand" si la marsul obedient in cadenta "vremurilor" fara a pune prea multe intrebari.

Frica este comod asezata in fiecare cotlon al mintii tale jucand relaxat carti cu demonii pe care nu i-ai infruntat la timp. Asa ca, este mult mai la indemana sa alegi frica. O stii, o cunosti, sau macar o parte din fetele ei le cunosti suficient de bine si, cumva, face parte din zona ta de comfort, chiar daca nu asta ti-ai dorit.

Atunci cand Universul te pune sa alegi intre iubire si frica, macar de curiozitate iti intorci fata catre iubire. Ridici ochii catre divin si astepti de acolo acte de iubire. iti amintesti rugaciuni uitate si astepti. Totusi, nu este nevoie sa ridici prea mult ochii, si nu e necesar sa te arunci in marea habotniciei, ci, pur si simplu ar fi cazul sa privesti in jurul tau. Pentru ca iubirea este la capatul unei maini intinse cand totul in jurul tau parea sa se prabuseasca, o gasesti in malintul timid al pisoiului salvat cand nimeni nu ii dadea nici o sansa si in ochii prietenilor regasiti dupa vreme. Iubirea este in jurul tau, in bobocul de magnolie explodand  in lumina, in gandul bun trimis departe si mana incurajatoare poposita pe umarul tau, in zambetul care transcende online-ul si in "ce faci? esti bine?". Iubirea este in noi, ancorata in adanc cuminte si tacuta, ridicand miza fricii si schimband regula jocului.  

Calea iubirii nu este usoara. Nu ai "exemple de buna purtare", ba chiar, de cele mai multe ori frica si aliatii ei o indeparteaza si iti sune ca  "nu se face". Sa alegi iubirea nu este usor, pentru ca, inainte de toate, e cazul sa te alegi pe tine, cu atu-uri si slabiciuni, cu bine si rau si, mai ales, e cazul sa-ti asumi sa fii tu. Sa-ti asumi actele de iubire si pe cele de frica, sa deschizi bine ochii, sa-ti indrepti coloana si sa strici partida de carti a demonilor care guverneaza frica. Iubirea este despre asumare. E cazul sa-ti arogi dreptul de a simti cum crezi tu nu cum iti impun altii, iar asta nu este usor. Nu este simplu sa afirmi deschis ceea ce simti si nici sa-ti asumi cine si ce esti. Nu este simplu sa iesi din zona de comfort a fricii si a angoaselor autoimpuse. 

Si, totusi, cand Universul te pune sa alegi, poate nu ar fi rau sa te uiti bine la tine, sa privesti atent inauntrul tau si sa cauti acolo ce te motiveaza cu adevarat. Daca frica te motiveaza sa mergi inainte, atunci poate este cazul sa alegi frica, dar daca acolo, undeva exista o singura picatura de indoiala si un petec de cer, asuma-ti si alege iubirea. Te vei zgaria in genunchi si coate dar adrenalina descoperirii fatetelor ei iti va condimenta drumul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand totul in jur …

Angajez unicorn

Lectii de la viata