Cafea si piese de puzzle

 

Nu exista intalniri intamplatoare. Nu exista impuls de moment. Suntem doar lasati sa credem ca exista coincidente.

Eu cred ca undeva, in Univers, cautam si suntem cautati. Atat de oameni cat si de animale. Sufletele se scaneaza de la distanta si, uneori, intalnirile sunt doar inceputul uimirii si al lectiilor de viata. 

Nu cred ca drumul nostru este trasat deja, cred in liberul arbitru dar, in acelasi timp, cred ca intalnirile nu sunt intamplatoare. Depinde de noi, insa, ce alegem sa pastram din fiecare intalnire. Depinde de noi sa cautam raspunsul pentru "de ce?". Raspunsurile exista, intrebarea trebuie pusa la momentul si in contextul potrivit. Iar atunci cand crezi ca ai toate raspunsurile si ca ai pus toate intrebarile, cand crezi ca ai potrivit puzzle-ul si ca il poti inrama, ei bine atunci Universul iti pune pe masa o cafea si o piesa de puzzle despre care nu stiai ca exista si iti sopteste "mai cauta".

Sigur ca poti alege sa bei cafeaua si sa ignori piesa, numai ca lectia nu se da dusa si, de cele mai multe ori, vei fi nevoit sa o inveti pe furtuna.

Cand viata iti spune sa cauti, e cazul sa cauti in tine, e cazul sa dai la o parte straturile de social si obisnuinta si sa pasesti in picioarele goale pe lava incinsa a tumultului mintii si sufletului. Intalnirile iti aduc ghizii, cei care te tin de mana si, uneori iti intorc capul in directia in care ar trebui sa cauti. Nu iti spune nimeni ce ar trebui sa gasesti, dar, in momentul in care ai gasit stii iar piesa de puzzle se aseaza linistita in locul pe care tu nici macar nu il observasei.

Uneori ghidul are patru labute, ochi incredibil de mari si te invata ca adevarata putere este dincolo de limita renuntarii. Te invata ca batutul cu pumnii in piept nu inseamna curaj iar pasiunea depaseste granita obisnuitului. Si, ce este mai important, te invata sa nu pui deoparte ceea ce te poate face fericit si sa nu amani rasariturile pentru ca lumea se poate intoarce cu susul in jos intr-o zi. 

Alteori ghidul iti arata ca poti depasi chiar si diagnosticele finale doar schimband perspectiva. Iti arata ca boala nu este decat un semnal ca nu esti fericit si ca e momentul sa faci pace cu tine si sa infrunti frica.

Uneori ghizii sunt diferiti mesajul, insa, este acelasi. Repetat mai calm sau mai imperativ pana cand il intelegi.

In ultimul timp am invatat ca "niciodata" nu este o optiune, am invatat ca atunci cand pornesti in cursa fara nici o sansa poti face ce vrei si poti modela forma pistei de alergare, mi-am amintit ca nu toti cei care iti zambesc sunt bine intentionati si ca ratiunea cedeaza in fata fricii. Am invatat ca regulile se pot rescrie, ca inima imprima cadenta si ca fragilitatea ascunde o forta de nebanuit.

Intalnirile nu sunt intamplatoare iar lectiile nici atat. Viata cu ochii deschisi nu este o plimbare in parc dar ne tine treaza capacitatea de a ne uimi in fata noului si asta ne duce inainte.

Asa ca, atunci cand Universul iti aduce o cafea si o piesa de puzzle, ar fi bine sa o studiezi atent...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand totul in jur …

Angajez unicorn