Alegeri

 

Cineva spunea ca in aceasta viata poti sa alegi sa vezi raul, durerea, razboiul, foametea si intunericul sau sa cauti lumina, zambetele, drumurile neumblate, blandetea si miracolul.

Pana la urma viata este despre alegeri. Si despre cum iti setezi mintea si sufletul. Si nu este despre ignoranta. Daca alegi sa vezi diminetile si nu crepusculul, asta nu inseamna ca el nu exista, sau ca nu esti constient de el. Stii ca lumina si intunericul convietuiesc in proportii diferite in functie de alegerile tale. Stii ca nu exista numai lumina asa cum nici intunericul nu este nesfarsit. Dar realitatea este ceea ce alegi sa traiesti. Chiar daca societatea iti explica ca realitatea este dictata de o multime de parametri si ca trebuie sa te adaptezi la ea, ei bine, in fapt realitatea este ce alegi sa traiesti.

Asta nu inseamna ca iti pui o legatura pe ochi sau ca faci stoc de ochelari cu lentile roz care iti arata numai latura idilica a existentei. Vezi bine si fara filtre care sa atenueze asperitatile. Esti constient de ceea ce te inconjoara. Te confrunti cu demonii tai si ai altora. Pansezi rani adanci si smulgi bandaje de pe plagile angoaselor personale. Esti bland cu ceilalti si dur cu tine. Condescendent cu trecutul celorlalti si critic cu greselile tale. Privesti atent, asculti si alegi. Alegi abisul sau bolta albastra, graul sau neghina.

Albul si negrul. Nonculorile intre care se afla curcubeul. Realitatea pe care alegi sa o traiesti. Poti sa alegi durerea si sa te cufunzi in ea. Poti sa alegi raul in toate formele lui si sa te hranesti cu el. Poti sa alegi intunericul intorcand spatele luminii. Sau...

Sau poti sa-ti intorci fata catre lumina. Catre lumina basmelor copilariei, catre lumina scrierilor din biblioteci, si a limitelor depasite. Lumina, ca si intunericul, are valente multiple. Iti deschide sufletul cu o simpla tusa de penel, un rasarit timid sau o mierla scaldandu-se in razele timide ale soarelui de inceput de primavara.

Daca privesti atent in tine si in afara ta, alegerea este intuitiva. Pana la urma, ceea ce vezi este parte din ceea ce esti. Ceea ce alegi este ceea ce traiesti. Timpul tau curge in directia pe care tu o imprimi. Drumurile celorlalti se intersecteaza cu al tau in functie de vibratia gandurilor tale. 

Karma iti spune sa nu repeti greselile dar alegerea este a ta. Ca si consecintele alegerilor tale. Nu le poti separa. Poti, insa sa hotarasti ce latura a vietii preferi, ce te atrage si sa te indrepti intr-acolo, constient de fiecare pas si de ceea ce te inconjoara.

Nimeni nu iti garanteaza cerul senin si drumul lin, dar daca alegi lumina, stii sa treci prin norii coborati si sa indepartezi picaturile de ceata, sa faci curat in cotloanle cu demoni si sa lasi soarele autocunoasterii sa le inunde.

Triezi momentele zilei si alegi miracolele marunte care iti atarna zambete in coltul gurii: un cap de pisica la fereastra diminetii, ultima picatura din cafeaua perfecta si locurile cu oameni ca tine. Multumesti Universului pentru ele si te indrepti catre alegerile unei noi zile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand totul in jur …

Angajez unicorn

Cafea si piese de puzzle