Latte-ul de luni

Exista dimineti si dimineti la cafea. Dimineti care iti pun zambetul pe buze. Un zambet care persista intreaga zi precum rujul rezistent. Este suficient sa calatoresti cu gandul catre dimineata la masuta mica de pe trotuarul din fata cafenelei - garsoniera pentru ca zambetul sa infloreasca din nou indiferent cat de gri ar fi ziua.

Se spune ca lunea nici iarba nu creste. Dar  intr-o zi de luni cand cafeneaua devine punctul de intalnire al grupului de "unicorni" legat de pasiunea pentru cafeaua cu iz de vacanta si sinergiile vietilor anterioare soarele apare sfidand prognoza si incalzeste conversatia care tinde sa acapareze trotuarul ingust. Si din nou timpul se opreste lasand zambetele sa pluteasca in dimineata rece de octombrie si vorbele sa fie pasate de la unul la celalalt precum mingea intr-un joc de volei. 

Te simti ca intr-o familie redescoperita si, a nu stiu cata oara, iti spui ca intalnirile nu snt intamplatoare. Cumva viata sau Universul iti scot in cale oameni atunci cand ai mai multa nevoie. Tu sau ei sau si tu si ei.

Cand miroase a blazare, cunosti oameni care te scot din zona de rutina si iti stimuleaza imaginatia si limba ascutita, descoperi locuri in care bucuria vine intr-o ceasca de latte turqoise si cu povesti, descoperi lucruri mici care presara praf de stele peste zilele gri si descoperi ca soarele poate aparea pe un trotuar ingust. 

Aduce putin cu atmosfera din Friends cu barista care deja iti prepara latte-ul cu desen personalizat din momentul in care ai parcat masina si cu discutii continuate din punctul in care au ramas ultima data sau pe whatsapp. Grupul eterogen de pe trotuarul ingust emite o energie speciala, de parca soarele a rasarit doar pentru veselia din ochii lor iar energia asta ii invaluie cu o aura de familiaritate protejandu-i de privirile mirat - indignate ale trecatorilor gri care ocolesc precauti. Ca si cum bucuria ar fi o boala care trebuie eradicata.

Ei bine, bucuria si lumina din ochii lor este contagioasa dar in cel mai bun sens al cuvantului. Si se raspandeste catre toti cei dispusi sa-si ridice privirea din pamant, sa-si indrepte spatele si sa alunge frica care ne guverneaza. Si catre toti cei dispusi sa-si asume viata asa cum este si sa caute lucrurile mici care inmagazineaza soarele, vacanta si starea de bine.

Si totul incepe cu un latte intr-o ceasca turqoise, cu un zambet si o strangere de mana care sfideaza frica. 

#emoziacoffeemanifesto

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand totul in jur …

Angajez unicorn

Cafea si piese de puzzle