Atat


 Imi place marea. Stiu ca este un cliseu dar nu conteaza. Imi place marea si imi plac pescarusii. Imi place tenacitatea lor, planarea impotriva curentului vivace si straniu statica. Mesageri ai vestilor soptite de valuri inainte sa atinga tarmul. Invadeaza plaja golita de tumultul zilei si agitatia turistilor. Se opresc pe varful unei umbrele sau langa stiva de chaisse long -uri, si te privesc cu interes defensiv intrebandu-te parca ce mai cauti in spatiul cucerit acum de zbaterile de aripi si sunetele ascutite impletite cu sunetul marii. 

Daca esti suficient de linistit, se poate sa iti impartaseasca si tie povestile aduse de valuri si albatrosi. Sau te indeamna sa le spui tu ce te aduce, ce te framanta, ce ganduri te petrec. Ceva te indeamna sa o faci si ramai tu, cu ei pe plaja deja goala in lumina crepusculului. Un val de cuvinte nerostite dar intelese, gandurile si emotiile pastrate cu grija sau cu teama isi gasesc drumul catre pastratorii secretelor marea, vantul si pescarusii.

Privit de la distanta esti doar o silueta pe nisipul care incepe sa se raceasca privind zborul si batalia nevazuta dintre pasari si curenti. Pari a asculta marea si vantul cand, de fapt ei te asculta pe tine. Iti asculta cuvintele nerostite si lor poti sa le incredintezi temerile si visele, fricile si dorintele. Lor le spui ce te bucura si ce te-a ranit si, cumva, un fulg cazut din zborul lor te atinge ca un mesaj de "e bine, nu esti singur aici".

Si ii crezi pentru ca de mii de ani sunt depozitarii secretelor si al mesajelor din sticla. Si stiu sa le pastreze. Fiecare val care ajunge la mal aduce cu el alte taine care se sterg imediat de pe nisipul ud trase inapoi de acelasi val.

Pentru mare si vant nu conteaza decat ce ai in suflet, orice altceva este cu siguranta trecator. Ei stiu asta cel mai bine.

Si cumva, privind in zare inconjurat de pescarusii care incep sa se cuibareasca in nisip te gandesti ca toate cliseele care spun ca timpul vindeca tot au putina dreptate. Doar ca timpul nu exista. Pentru mare si vant timpul nu exista pentru ca ele  au fost create deodata cu el.

Si atunci stii ca vindecarea vine din tine, dupa ce ai curajul de a-ti infrunta demonii.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand totul in jur …

Angajez unicorn

Cafea si piese de puzzle