Orient express 2.0

       
Cineva compara viata cu un Orient Express.
Uneori eu am comparat-o cu expresul zapezii.
Nu are o curgere liniara. Uneori pleaca din gara inainte de timpul stabilit iar alteori zaboveste in cate o halta doar pentru ca este inconjurata de maci.
Nu este unitar, vagoanele elegante, clasice, moderne sau antice sunt adaugate de-al lungul drumului.
Dar asta nu conteaza.
Pentru ca farmecul lui este dat de drumurile pe care le parcurge, de locurile in care se opreste si, mai ales de oameni.
Nu cei care urca doar pana "la prima", nu cei care incearca sa-si insuseasca vagoanele mai noi, sau care sar din mers intr-o gara de oportunitate.
Cei care urca si raman.
Cand trenul are suficiente vagoane, iti amintesti cand si unde a urcat fiecare dintre ei.
Unii au urcat aproape de la inceput, in primele doua vagoane, altii direct in locomotiva alaturi de mecanic si au ramas acolo murdari de carbune dar cu zambetul pe fata.
Unii au urcat cu arme si bagaje de-a lungul opririlor, altii au aparut din neant pe sine obligandu-te sa opresti.
Pe unii i-ai salvat tu, altii te-au salvat ei pe tine.
Unii au coborat uneori si apoi i-ai regasit intr-o halta mica cu acelasi zambet pe fata si au urcat inapoi aducand cu ei povestile altor trenuri si locuri.
Unii au urcat in alte trenuri si ii revezi uneori la rascruci. Stii ca sunt ei dupa mesajele scrise cu degetul pe geam.
Bagajele lor sunt imprastiate peste tot. Povesti impletite cu firul epic al Orient Express-ului, impachetate si despachetate de atatea ori incat par legende.
Sunt cei care iti pun o mana pe umar atunci cand crezi ca esti singur si coboara sa deszapeseasca sinele.
Se strang in jurul tau cand iti e bine si te ridica cand drumul iti zgaltaie increderea in tine si iti reaseaza prioritatile.
Sunt diferiti si totusi fiecare dintre ei completeaza o parte din puzzle-ul tu si fiecare iti marcheaza drumul, ritmul si, uneori directia catre care te indrepti.
Sunt aici cu tine si, in acelasi timp fiecare este propriul lui Orient Express. O retea nebanuita de trairi si emotii care te leaga de ei si de tine cu firele nevazute ale tuturor laturilor iubirii.
Pentru ca, dincolo de orice, prietenia este inainte de toate o forma de iubire neconditionata care te face sa urci in vagoane si sa ramai indiferent de cat de moderne sunt sau nu si indiferent de zgarieturi.
Si ea este forta care tine locomotiva in miscare atunci cand combustibilul pare a se fi terminat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand totul in jur …

Angajez unicorn

Lectii de la viata