Cristale fatetate

"Tu crezi in magie?"
E intrebarea pe  are o pun copii si oamenii mari deopotriva.
Cautam magia. O cautam indiferent daca o blamam sau avem nevoie de ajutorul ei. O cautam. Insa intotdeauna in afara noastra.
Exista mii de definitii si interpretari ale magiei. Din jungla Amazoniana pan in varful zgarie norilor aproape fiecare dintre noi a rostit macar o data cuvantul si macar o data l-a definit in felul sau.
Dar cat de des ne gandim ca, de fapt, magia este in noi. Ca noi o cream?
Buna sau rea, alba sau neagra, ea este o fateta a personalitatii noastre, apare cand acel ceva din noi este atins.
Sigur ca, fiecare dintre noi are capacitati mai mari sau mai mici de manifestare, dar asta este o alta poveste, la o alta cafea.
Raspunsul la "tu crezi in magie?" este da, cand soarele rasare in savana peste linistea minutului de intersectie, este da cand descoperi o fotografie veche a bunicilor la nunta, este da cand descoperi o conexiune dincolo de timp si spatiu, este da cand un gand te face sa zambesti, este da in mii de momente in care esti tu.
Momentul in care iti savurezi cafeaua in linistea casei in care doar tu te-ai trezit, cand poti sa iti lasi gandurile sa zboare catre locurile in care te simti acasa.
Ma gia se creaza si se ofera.
Este fiecare moment in care decizi sa parasesti zidurile fortaretei si decizi ca viata merita gustata si mirosita chiar daca nu iti place intotdeauna ce gasesti. iti tragi seva din fiecare moment al tau cu tine in spatiile deschise si din fiecare persoana pe care decizi sa o cunosti, sa o asculti si sa-i oferi.
Aici nu este vorba despre a avea, magia creste in tine cand oferi bucati din curcubeele tale, din ganduri, fragmente de timp si fatete.
Magia creste cand iti umpli sufletul cu a fi, dincolo de a avea, cand reusesti sa faci o diferenta pentru cineva, cand treci de tiparele inchistate ale moralei cu gust de tocanita si incepi sa explorezi in tine fatetele nebanuite ale Universului.
Magia este cel mai usor de atins cand iubim. Pentru ca iubirea, dincolo de sensul ingustat setat de cei care isi blocheaza propriile canale, este, singurul adevar universal. In toate formele ei iti deschide resurse nebanuite si iti alimenteaza izvorul de a fi. Iti da puterea de a depasi obstacolele si de a gasi solutii acolo unde drumul pare inchis.
Este puterea care creaza si, in acelasi timp, ii sperie pe cei adanc ingropati in propriile fortarete. Este puterea care te scoate din curgerea cuminte a inregimentarii si a dogmelor devenind greu de manipulat.
Culmea este ca, pana si "magia nu exista" "este o creatie a mintilor slabe", mergeti pe celea "realitatii", " nu va lasati atrasi" este tot o forma de magie. A celor care declarativ sau nu, nu cred in ea.
Alchimistii cautau piatra filosofala. Un cristal fatetat care sa contina esenta magiei.
De fapt, fiecare dintre noi este cristalul care contine esenta magiei. Un cristal viu, ale carui fatete se dezvaluie treptat si se slefuiesc cu fiecare alegere pe care o facem. Cristale mai terne sau mai stralucitoare in functie de forta sevei din noi si izvorul din care bem.
Indiferent daca o negam sau o imbratisam magia este in noi.
Si da, eu cred in magie.
   


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand totul in jur …

Angajez unicorn

Cafea si piese de puzzle