"Marele preot"

"Marele Preot apare atunci cand trebuie sa inveti o lectie. Poate fi intr-un mod placut sau neplacut. Cineva iti arata cum trebuie sa te comporti sau ce este bine sa faci, desi te enerveaza sau nu iti convine absolut de loc. Marele Preot poate reprezenta educatia, intalnirea elevului cu institutia invatamantului. El reprezinta morala organizata si ideile morale care fac parte din gandirea omului, despre ce este bine si ce este rau."

La Tarot, Marele preot este Arcana cu numarul 5.
5 este si numarul meu de destin. Si totul se leaga.

Cineva spunea ca profesorul apare atunci cand elevul este pregatit. Uneori, profesorul ia diverse forme. In acest caz a fost "Marele preot".
Mare? Intr-adevar. Preot? Mai putin. Dar, cu siguranta, ultimul bastion al doctrinei.
Si un curs intensiv despre mine insami, prioritati si comedia umana.
Am invatat ca cel mai greu ne este sa depasim limitele autoimpuse, ca nu poti schimba mentalitati, dar poti sadi samanta indoielii si ca, atunci cand crezi ca resursele ti s-au terminat, te reinventezi.
Am aflat ca nu exista scenarii absurde ci doar de neimaginat, ca prostia chiar nu are limite si ca, uneori, daca ai noroc, chiar gasesti diamante in mocirla.
Acum stiu ca, suntem mai puternici decat credem, ca frustrarea naste monstri, ca uratenia interioara miroase urat si ca soarele apare atunci cand te astepti mai putin si din cele mai neasteptate locuri.
Si, ca, aflat la rascruce de drumuri, nu este important sa alegi drumul corect conform uzantelor, ci pe cel care ti se potriveste.
In plus, daca esti nascut in ziua infruntarii regulilor, drumul care ti se potriveste este cel pe care toti ceilalti il evita.
Dar, ca sa poti invata lectia asta, trebuie sa le inveti pe toate celelalte, iar Marele Preot este, in acest caz, cel mai bun profesor.

Comentarii

  1. O asteptam de mult pe Madam Panseluta sa mai scrie ceva. Iar ca sa fiu in ton cu articolul, ii acord nota 5 pe o scala de la 1-5....
    Ma-nclin! O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da intr-adevar ...drumul care ti se potriveste !!!
    Complicata viatza asta ...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

48 de ore

Bomboane

Cautam fericirea