Cand viata iti da bomboane

 

Uneori, cand te astepti mai putin, viata iti da bomboane. Un borcan plin cu acadele avand textura  soarelui incredibil al toamnei tarzii, debordand de culorile flacarilor tacute ale padurii. 

Drumurile planificate in scurt, in impulsul de moment te duc in cele mai neasteptate locuri. Te uiti in jur si brusc realizezi ca de fapt universul a orchestrat clipa pentru tine si te-a indrumat catre camara cu dulciuri pentru suflet ca sa iti faci provizii in timpuri potrivnice. 

Sunt momente in care vointa se topeste in frumusetea inefabila a dealurilor ca siluetele unor uriasi adormiti aparute dupa curba stransa la stanga. Odata iesit din drumul cunoscut ai senzatia ca cineva a ridicat cortina catre locuri in care timpul curge altfel. Drumul isi schimba dimensiunea si te lasa sa absorbi tot ceea ce te inconjoara intr-o baie de lumina de o blandete neasteptata.

Brusc tensiunea realitatii dominate de frica unui dusman nevazut se disipa alungata de culori si viata mocnita din toamna tarzie. Ochiul priveste lacom si acumuleaza imagini cu lacomia unui copil care a descoperit intamplator borcanul cu jeleuri. 

Totul in jurul tau respira normalitate. O normalitate banala pana acum cateva luni si atat de neobisnuita si de relaxanta in imperiul fricii impuse incat pare ireala. Locurile, culorile, soarele filtrat de frunzele padurii in toamna tarzie, mirosul de calm si placinta cu dovleac, totul converge in senzatia de atemporalitate a unei alte realitati. O realitate care a fost si nu stii daca va mai fi vreodata. O realitate alungata de frica injectata in doze din ce in ce mai mari si care te influenteaza oricat ai incerca sa-i rezisti.

Sunt momente in care te simti ca si cand ai fi ultima corabie care a spart blocada. Stii ca maine te vei intoarce la realitatea unui razboi orchestrat la nivel mental, dar astazi alegi sa te bucuri de farama de calm si normalitate care incepe sa fie doar o amintire. 

Nu stii cand vei mai reusi sa spargi blocada asa ca rogi Universul sa expandeze clipa si faci provizii de stare de bine precum copii care indeasa bomboanele furate in toate buzunarele. 

Uneori viata iti da bomboane. Acadele din soare de toamna tarzie si praline pictate in culorile vii ale frunzelor care isi incep calatoria catre primavara. Un amalgam de peisaje, mirosuri si emotii pe care le ascunzi cu grija langa inima ca sa-ti tina de cald in crivatul temerilor induse in razboiul de secesiune intre noi si noi. 

Cand viata iti da bomboane, e bine sa iei tot borcanul si sa-l deschizi atunci cand simti ca frica te invinge. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand totul in jur …

Angajez unicorn

Cafea si piese de puzzle