Rechini


 Ce faci cand tu crezi ca esti pestisorul de aur, si poate ca esti, dar esti nevoit sa plonjezi din bolul tau transparent in tancul cu rechini? Iti fluturi genele asteptand aplauze si un print pe cal alb care sa te salveze sau iti spui "fie ce-o fi" si sari? Astepti ca cineva sa impresionat de comoditatea ta ambalata in "drama" sau iti evaluezi optiunile si incerci sa-ti cresti sansele de scapa cu viata?

Suna dramatic, sigur eu sunt putin de drama queen, dar, redus la realitate, uneori esti pus intr-o astfel de situatie. Oricat de mult ti-ai dori un parcurs linistit si lipsit de hopuri, oricat ti-ai dori numai norisori roz pufosi si oricat ti-ai dori bolul transparent cu turle de castel, ei bine, viata are de obicei cu totul alte planuri. Viata in real mode. Pentru ca cea de pe retelele de socializare e aia "perfecta" plina de zambete si de totul este sau va fi bine.

In "real mode" trebuie sa inveti sa iei si sa dai, si pumni si prajituri, si zambete si palme, Si asta in timp ce incerci sa privesti pe cat posibil numai partea plina a paharului. Evident chestia asta nu functioneaza intotdeauna indiferent cate citate motivationale ai citi si cate carti de leadership si cum sa-ti schimbi viata ai inghiti. toti avem momente de cadere, de minus psihic, momente in care iti vine sa o iei la fuga sau sa-ti bagi capul in nisip. Ai momente in care iubesti si momente in care durerea te pune in fund sau in genunchi, momente in care crezi ca esti stapanul lumii si momente in care  nu stii in ce directie sa o apuci. Nu este nimic anormal sau rusinos in a recunoaste ca nu poti fi intotdeauna in top, ca nu poti fi permanent cel puternic, ca nu ai cum sa fii tot timpul masina de razboi germana. Si chiar daca ai fi, tot ai nevoie de combustibil si RK. 

Momentele de minus pot fi de tote felurile. Ce faci atunci cand vezi ca ceea ce stiai se schimba cu viteza luminii? Ce faci atunci cand realitatea pe care ti-ai creat-o se destrama precum borangicul ? Ce faci cand intre tine si supravietuire sta depresia sau tancul cu rechini?

Aluneci pe panta autocompatimirii sau tragi aer in piept, iti aduni toate faramele de determinare si te infasori in ele ca intr-o armura, sari si inveti sa inoti cu rechinii? 

Daca stai sa ii studiezi atent, pana la urma nu sunt mai rai decat lipsa de actiune. Macar in bazinul cu rapitori inveti supravietuirea in cel mai dur mod, cu succes sau...nu. Dar lipsa de actiune nu este altceva decat cronica unei morti anuntate. 

Sigur nici cu rechinii nu e comod, deloc, dar, daca reusesti sa-ti faci bine temele si inveti rapid lectia, e posibil sa reusesti sa te ridici sau sa innoti in tandem.

Daca nu, in goana spre supravietuire, poate gasesti supapa de iesire din bazin catre oceanul albastru pe care ti-l doresti.

Dar, pana nu sari nu ai de unde sa stii.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand totul in jur …

Angajez unicorn

Cafea si piese de puzzle