Oamenii fateta

Ce faci cand nu stii ce sa faci? Cand esti pus in fata unei situatii sau a unei persoane pe care nu stii cum sa o abordezi?

Ce faci cand celalalt nu se inscrie in  ceea ce definesti tu ca normalitate? Ce faci cand este si in afara zonei de excentric? Ce faci cand celalalt iti testeaza limitele "mintii deschise"?

Interesant este faptul ca atunci cand crezi ca ai raspunsuri, cand crezi ca experienta poate sa te sustina in toate zonele, cand crezi ca ai vazut destul de mult, fix atunci viata iti ofera o intalnire cun un om fateta.

Oamenii fateta sunt precum cristalele in care vezi tot timpul altceva in functie de fateta pe care o privesti. Ficare dintre noi are un numar de laturi insa exista si oamenii fateta. Pot fi intunecati sau luminosi insa cu siguranta interesanti.

Pe unii nu te intereseaza sa ii descoperi insa, cateodata te trezesti precum Oblio in fata unui Pointed Man. Si, dupa ce depasesti starea de confuzie, incerci sa deslusesti fatetele, una cate una, chiar daca unele sunt contradictorii. Si incepi sa descoperi.

Descoperi povesti vechi ingropate sub o aparenta de fanfaronada, descoperi o tandrete incontrolabila si cicatrici mascate sub o aparenta de aroganta. Descoperi sincronicitati nebanuite si timpi in care v-ati intersectat fara sa banuiti, o minte curioasa si conexiuni dincolo de coincidenta. Sunt si gesturi rapide si o atitudine bruta fara filtre, manifestari necontrolate care vin din cicatrici vechi chair daca nu sunt recunoscute si expresii de surpriza in momentul in care te descopera ei pe tine. Si mai sunt si momentele de tacere dupa ce ai atins in mod involuntar corzile fine care duc undeva adanc si actioneaza supape care deblocheaza amintiri dureroase sau cand reusesti sa scoti la suprafata laturile delicate.

Oamenii fateta capteaza lumina si intunericul deopotriva si, pe masura ce rasucesti fatetele, iti provoaca un carusel de senzatii si sentimente: ii placi, nu ii placi, le iubesti inteligenta si le urasti gesturile neslefuite, intelegi nevoie de tandrete si te depaseste inversunarea cu care o ascund, le oferi bucati din timpul tau si iti pastrezi uneori cuvintele pentru tine, 

Oamenii fateta scot la lumina resurse nebanuite in tine si iti sterg cu burete stereotipurile, iti tin atentia treaza si uneori consuma din rezervele tale de energie. Si, din nou, intrebarea?: ce faci atunci cand nu stii ce sa faci?   Ce faci cand esti intre plec si raman, cand o parte din tine vrea sa descopere mai mult iar o alta sa o ia la fuga? Incadrezi totul in notiunea ta de normalitate sau iti deschizi mintea catre acceptarea altor normalitati?

De cela mai multe ori ai raspunsuri la intrebari. Cu oamenii fateta, insa, viata te provoaca. Te provoaca sa sondezi adanc capacitatlile tale de adaptare si de intelegere, de compasiune si, desi suna pompos, iubire de oameni pentru a gasi resursele unei minti deschise.  Te provoaca sa descoperi cine esti atunci cand normalul tau s-a terminat, cine esti dincolo de limitele notiunilor fixe, cine esti atunci cand nu ai raspunsuri.

Oamenii fateta pot fi trecatori dar ceea ce descoperi despre tine descoperindu-i pe ei este o lectie pretioasa iar raspunsurile extrem de neasteptate.

Deci, cine esti cand nu stii ce sa faci?

Cine esti cand raspunsurile nasc intrebari neobisnuite?


 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand totul in jur …

Angajez unicorn

Cafea si piese de puzzle